Podatkovne baze

1 - Najpogosteje uporabljene baze

MySQL

Je prva podatkovna baza s katero je ogrodje delovalo. Je tudi najbolje testirana baza s pomočjo ogrodja. Prva poslovna aplikacija, ki deluje s pomočjo te baze je bila zagnana leta 2008.

PostgreSQL

Zaradi licenčnih sprememb v MySQL-ovi bazi se je ogorodje začelo testirati tudi s PostgreSQL bazo. Od leta 2013 ogrodje uspešno deluje s pomočjo PostgreSQL podatkovne baze. Zadnje čase je PostgreSQL baza vedno bolj popularna. Je prava OpenSource baza z GPL licenco.


2 - Ostale podatkovne baze

Oracle, MicrosoftSQL, DB2, ...

Ogrodje podpira vrsto različnih podatkovnih baz. Uporabnik si lahko izbere različne podatkovne baze, glede na lastne zahteve. Seveda pa je to povezano z različnimi stroški, ki pa jih mora uporabnik predvideti.


3 - Varnostne kopije

Varnost

Vsaj enkrat dnevno se podatki varnostno kopirajo in prenesejo na oddaljeno lokacijo. To je minimalna akcija ki se mora izvajati pri varnostni politiki.

Priporočljivo je tudi pogostejše izdelovanje varnostnih kopij in njihovo pošiljanje na različne lokacije. Vendar je to povezano z višjimi stroški, katera si pa mala podjetja težje privoščijo. Tukaj je zelo pomembno zagotovit plačljivo varnost.